Díszhalak oldala!

Itt a halakról szól minden! ♥

A guráminak sok fajtája van.pl.:kékgurámi,szalagos gurámi,morgó gurámi,szivárványos gurámi,óriásgurámi,stb...Én most azonban az egyik legszebb fajtájáról írok,a törpegurámiról.A törpegurámi labirinthal,pont úgy,mint a sziámi harcoshalak.Egy törpegurámi gyönyörű,könnyű a tartása,ezért ajánlom ezt a díszhalat.Szívós,fürgébb,mint a betta.A gurámi etetése:

Kedvenc eledele:Élő eleségek,ahogy a legtöbb halnak,ezért igyekezzünk minél kevesebb szárított tápot adni nekik.Néha adhatunk nekik(de tényleg csak nagyon ritkán)reszelt salátát,muslincát,petrezselymet.

Elfogadott eledelei(ezt úgy értem,hogy ezek az ételek nem a törpegurámi kedvencei,de ha kell,elfogadja):szárított szúnyoglárva,darabolt tubifex,ezeket az ételeket csak akkor adjuk halainknak,ha nincs más éppen a légkörben,és ha csak nagyon muszály adni.

Utálatos ételei:Ilyen igazából nincs,de lehetőleg ne adjunk halunknak olyat,amit tudunk,hogy nem szeret.Ha a kedvenc eledeleinél felsorolt ételeket lehetőleg gyakran adjuk neki.A gurámi nem válogatós!

Hány literes akvárumban tartsuk?

Erre könnyű a válasz!Egy párt 60 literes akváriumban tartsunk,mert a hím gurámik védik a habfészküket,ha egy másik gurámi a habfészek közelébe megy,nagy verekedés is lehetséges,ezért ne tartsunk 60 literben egy párnál többet.http://www.noisefield.hu/aquahal.html Katt erre,majd ott van,h labirinthalak,és arra katt,és ott lesz,hogy törpegurámik,na azt olvasd el!

Ívás menete:A hímek ivarérés után elég tevékeny életet élnek, úszó növényekből (pl. úszó májmoha), vagy csak úgy csupaszon fészket próbálnak építeni, buborékokból. változó sikerrel. A fészek tartósságából következtethetünk a nőstények ikraérésének fokára is, minél érettebbek, annál jobban sikerül a hímnek a fészeképítés, feltételezem valamilyen hormon összefüggés lehet (a nőstény hormonjai valamilyen változást okozhatnak  a  hím szervezetében, amely fokozottabb nyáltermeléshez vezet). Ekkor jött el a perc, amikor berendezhetünk egy szaporítóakváriumot, lehetőleg Trichogastereknek 100 liter körülit, Colisáknak jóval kisebb is elég. Szűrésre nem igazán van szükség, de egy szivacsszűrőt tegyünk bele, mert amikor a kishalak elúsznak szükség lesz rá. A megfelelően méretezett fűtőtestről se feledkezzünk meg. Lehetőleg sok növényt is helyezzünk el, hogy komfortosabb legyen a nőstény számára. A nőstényt egy nappal előbb helyezzük át, mint a hímet.  Ha a hőmérsékletet megemeljük 27-30 °C körülire, nemsokára megfigyelhetjük, hogy a nőstény egyre nagyobb érdeklődéssel figyeli a munkálatokat, a hím udvarlását, és bár a hím sokszor elkergeti, néha brutálisan is, mindig visszasettenkedik, egyre többször, majd egyszer csak néhány meddő próbálkozás után, hagyja, hogy a hím köré tekeredjen, amikor is kiszorít belőle egy jó adag ikrát, melyet megtermékenyítés után, gondosan a fészekbe gyűjt (az ikrákban található egy kis olajcsepp, amely a víz tetején tartja őket, kivéve a Bettákéban, ami bizony süllyed). Ezt jó néhányszor megismétlik, majd a hím elkergeti a nőstényt.  Ilyenkor célszerű a nőstényt eltávolítani, különben meg is ölheti (Trichogaster fajok inkább). A hímre ilyenkor nagy munka vár, feszülten őrzi a fészket, a terméketlen ikrákat eltávolítja, rakosgatja a kikelt lárvákat. Miután a kishalak elúsztak az apát is száműzzük a szaporítómedencéből, erre a célra krumpli- vagy hagymatároló nagyszemű hálóból, meg némi drótból barkácsolt hálót használjunk, amivel esélyünk sincs a kis gurámikat kihalászni, vagy összetörni. Ilyenkor a víz minden köbcentiméterében rengeteg kis halacska van, és bizony elég kis méretűek.
Szükség megoldás: Ha halaink a közös akváriumban ívnak le, és mindenképp szeretnénk a szaporulatot megtartani, azonnal állítsunk be egy nevelőakváriumot, hasonló vízzel, mint ami a szülők akváriumában van. Hőmérséklet lehet magasabb, de alacsonyabb semmiképp, a vízbe csepegtessünk Xantakridint. Ezután egy nagy méretű leveses merőkanállal merjük ki a fészekből az ikrákat, és óvatosan helyezzük át a nevelő akváriumba.

A guráminak nem muszály 30 liternél többet venni,elég neki a 20-25 is,pont úgy,mint a sziámi harcoshalnak.Betegségeiről a törpegurámik 2 menünél olvashatsz.Ha mégtöbb tudnivalót szeretnél tudni ezekről a halakról,akkor látogass el a http://candysims.hupont.hu/ oldalra,és írj egy e-mailt az oldal készítőjének,hogy írjon a törpegurámikról!Ha a fajtáiról szeretnél olvasni,nézd meg a törpegurámi fajtái menüt!

A gurámi gyönyörű hal,ezért is ajánlom a tartását.

 kissie fish

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 24
Tegnapi: 89
Heti: 531
Havi: 1 830
Össz.: 608 722

Látogatottság növelés
Oldal: Törpegurámik(colisa lalia)
Díszhalak oldala! - © 2008 - 2018 - diszhalak-oldala.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: betta betegségek tünetekkel - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »